Gegrilde ananas met mangodressing en kokosijs

Gegrilde ananas met mangodressing en kokosijs

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kokosijs: giet de kokosmelk, gecondenseerde melk en 1 eetlepel kokosrasp in een blender. Mix tot een glad geheel. Voeg de rasp van het vanillestokje aan de mix toe.

  2. Giet het mengsel in de bevroren kom van een ijsmachine en laat het mengsel gedurende 30 tot 40 minuten draaien tot het dik is.

  3. Doe het mengsel in een plastic bak met deksel en laat het bevriezen tot je het kan scheppen.

  4. Klop de slagroom lobbig met een beetje suiker en zet in de koelkast.

  5. Snij de mango in een fijne brunoise, laat in een pannetje gedurende 10 minuten zachtjes garen in de kokoslikeur. Voeg op het einde enkele fijngesneden muntblaadjes toe. Laat afkoelen.

  6. Schil en snij de ananas in schijven van ongeveer 1 cm. Paneer ze met Cuissana en gril aan beide kanten op de barbecue.

  7. Serveer op een bedje van mango samen met de slagroom en het kokosijs. Werk af met fijngesnipperde munt.