Bladerdeeggalet met vijgen en geitenkaas

Bladerdeeggalet met vijgen en geitenkaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het bladerdeeg in een rechthoek en gebruik de deegresten om een rand rond de rechthoek te leggen. Leg het deeg op bakpapier en op een bakplaat.

  3. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek met bakpapier en leg er een steunvulling op. Bak de bodem in 15 minuten krokant.

  4. Verwijder de steunvulling en bestrijk de bodem met confituur.

  5. Snij de vijgen net niet door in Schik ze op het deeg. Bestrooi met rozemarijnnaaldjes. Verkruimel de geitenkaas erover. Druppel er wat olijfolie op. Plaats 2 à 3 minuten onder de grill tot de kaas gaat smelten.

  6. Snij de galet in 6 stukken. Serveer met een groene salade als voorgerecht of als kaasdessert.