Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Blondie: smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

  2. Smelt 150 g boter op een zacht vuur en laat afkoelen.

  3. Klop de eieren met 150 g suiker luchtig (= ruban).

  4. Voeg de gesmolten boter straalsgewijs toe.

  5. Meng eerst de witte chocolade en als laatste de bloem eronder.

  6. Warm de oven voor op 200°C.

  7. Giet het beslag niet dikker dan 2 cm in een ovenschotel met bakpapier.

  8. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.

  9. Karamelsaus: zet een pan met 100 g suiker en 50 ml water op een matig vuur en laat karamelliseren zonder roeren.

  10. Verwarm de room op een zacht vuur.

  11. Haal de karamel van het vuur en roer 50 g boter en room er voorzichtig onder. De karamel kan wat gaan bruisen door het temperatuurverschil tussen room, boter en karamel. Voeg dus langzaam toe en let op voor spatten.

  12. Versier de blondie met strepen karamelsaus.