Bûche in een glas

Bûche in een glas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de bosvruchten in een kookpot met het limoensap en 200 g suiker erbij. Laat 10 min opwarmen en giet door een zeef. Vang het sap op.

  2. Zet het fruit apart en laat afkoelen.

  3. Splits de eieren en doe de dooiers in een mengkom, samen met de rest van de suiker. Klop stevig op tot een romige witte massa.

  4. Snij de vanillestok in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met de botte kant van een mes. Schep ze samen met de mascarpone door het eimengsel.

  5. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mascarponemengsel.

  6. Snij de cake horizontaal in dikke plakken.

  7. Bedek de bodem van de schaal met een plak cake, besprenkel met bosvruchtensap en schep er een laagje vruchten over.

  8. Bedek met een laag mascarponemousse en dek af met een plak cake.

  9. Herhaal en eindig met mascarponemousse.

  10. Garneer met verse rode vruchten en plaats in de koelkast.

  11. Schik de meringues er vlak voor het serveren op.