Calzone met zeevruchten, guacamole en tomatensalsa

f1f550a5e74c58f3b249e035302c11f7b8879a2d73fd7a4b309bf92bec8fb136.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Vis, Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en het teentje look. Snipper de ui fijn en pers de look.

  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Stoof de ui en look in olijfolie. Voeg de champignonschijfjes toe en laat meestoven tot al het vocht is verdwenen. Haal van het vuur.

  4. Snij de kabeljauw in gelijke blokjes. Meng de kabeljauw en zeevruchten onder de champignonmengeling.

  5. Breng op smaak met citroensap, oregano, tijm, peper en zout.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Meng ook onder de massa.

  7. Verwarm de oven voor op 220°C.

  8. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk de randen met water.

  9. Bedek de helft met enkele lepels tomatenblokjes. Verdeel de visvulling erover.

  10. Vouw de calzone dicht en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.

  11. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  12. Guacamole: snij de avocado’s in 2, verwijder de pit en de schil. Doe het vruchtvlees in een kommetje en plet met een vork. Voeg limoensap, geplette look en olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  13. Tomatensalsa: ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in partjes. Snij de puntpaprika in 2, verwijder de pitjes en snij in kleine gelijke stukjes. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn.

  14. Stoof de ui en look aan in 1 el olijfolie. Voeg de puntpaprikastukjes toe en de tomatenblokjes met basilicum en laat even meestoven.

  15. Voeg de verse tomatenstukjes toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  16. Haal van het vuur en laat goed afkoelen. Werk af met gescheurde basilicumblaadjes.

  17. Haal de calzone uit de oven. Serveer in aparte kommetjes de guacamole en tomatensalsa erbij. Werk af met jonge slablaadjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit