Chocoladebiscuit

db0c42a80227e5cb8b27b00ef977baba15650c65cc6a697e5991d0725313688b.jpg

Kookgerei

Springvorm Ø 20 cm (1), Bakpapier (1)

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Biscuit

    Ingrediënten: 110.0 g suiker 3.0 Spar eieren

    Klop de eieren met suiker tot een dik schuim.

  2. Ingrediënten: 20.0 g cacaopoeder 100.0 g zelfrijzende bloem

    Zeef de bloem samen met cacaopoeder. Spatel onder het eierschuim.

  3. Ingrediënten: Spar boter

    Smeer de ringvorm in met boter. Kleef een hoog stuk bakpapier rondom de bakvorm, zodat je een hogere vorm krijgt.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Doe het biscuitbeslag in de vorm en bak ± 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid door een satéstokje in de biscuit te steken. Er mag geen deeg meer aan het stokje hangen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Chocomousse

    Ingrediënten: 150.0 g pure chocolade 125.0 g Boni amandeldrink 30.0 g suiker

    Smelt de pure chocolade in amandeldrink. Voeg suiker toe.

  7. Ingrediënten: 2.0 bananen 1.0 avocado’s 5.0 g cacaopoeder

    Mix de bananen glad met de avocado en cacaopoeder. Voeg de gesmolten chocolade toe. Laat stevig worden in de koelkast.

  8. Snij de afgekoelde biscuit in 3 gelijke plakken en laat wat hard worden in de koelkast.

  9. Spuit de chocolademousse tussen de plakken

  10. Cacaoglazuur

    Ingrediënten: 2.0 gelatineblaadjes

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  11. Ingrediënten: 30.0 g cacaopoeder 100.0 g Boni amandeldrink 90.0 g suiker

    Kook amandeldrink met cacaopoeder en suiker kort op. Voeg naast het vuur de geweekte gelatine toe en laat afkoelen.

  12. Ingrediënten: 125.0 g witte glazuurfondant

    Warm de witte glazuurfondant wat op in warm water.

  13. Snij de verpakking open en giet over je taart. Laat wat ‘slordig’ over de rand lopen.

  14. Doe daarna hetzelfde met het cacaoglazuur.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................