Chocoladetiramisu met meringue

Chocoladetiramisu met meringue

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren. Klop de eigelen schuimig op met de poedersuiker.

  2. Voeg de mascarpone en 3 el cacaopoeder toe en klop verder tot een crème.

  3. Klop de eiwitten tot meringue. Voeg, tijdens het opkloppen, de fijne suiker beetje bij beetje toe. Klop tot een stevige, glanzende meringue.

  4. Meng de koffie met de amaretto.

  5. Dompel de lange vingers kort in het koffiemengsel.

  6. Leg in elk glas 1,5 lange vinger en verdeel ½ van de crème over de koekjes.

  7. Bestrooi met cacaopoeder.

  8. Verdeel ½ van de meringue over de glazen.

  9. Leg nu de overige lange vingers op de meringue.

  10. Verdeel eerst de rest van de crème over de koekjes en daarna de rest van de meringue.

  11. Laat de tiramisu 1 u opstijven in de koelkast.

  12. Haal de tiramisu uit de koelkast en kleur de meringue bruin met een gasbrandertje.