Allergenen

Schaaldieren , Vis , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bouillon: pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.

  2. Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.

  3. Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.

  4. Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.

  5. Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.

  6. Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.

  7. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.

  9. Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.

  10. Snipper de peterselie fijn.

  11. Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.

  12. Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.

  13. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.

  14. Snij de vis in hapklare stukken.

  15. Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi’s toe en laat 2 min garen.

  16. Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.