Citroentaart met pijnboompitten, amandelen en ricotta

Citroentaart met pijnboompitten, amandelen en ricotta

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Beboter de taartvormen en bestuif ze met bloem.

  2. Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot ze in volume verdubbeld zijn en het mengsel licht en luchtig is. Spatel er het amandelpoeder en de pijnboompitten door. Klop de eieren er een voor een onder.

  3. Meng de citroenzeste met de ricotta en giet bij de andere ingrediënten. Voeg vervolgens het citroensap toe en als laatste het bakpoeder. Zorg dat alles goed verdeeld is.

  4. Verdeel het kruimeldeeg over de verschillende taartvormen en druk goed aan. Schep het beslag boven het deeg.

  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C en bak de taarten gedurende ± 40 minuten tot ze gaar zijn. Check de gaarheid door met een prikker in het midden van de taart te steken. Deze moet er schoon uitkomen.

  6. Haal de taarten na 10 minuten afkoelen uit de vormen.