Cloud eggs met spinazie, pancetta, kerstomaatjes en bagel

Cloud eggs met spinazie, pancetta, kerstomaatjes en bagel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel. Kruid met peper, zout en oregano.

  2. Besprenkel met olijfolie en bak 15 min in een oven op 190°C.

  3. Klop de eiwitten stijf en kruid met peper en zout.

  4. Leg 2 eiwithoopjes op een bakplaat met ingevet bakpapier.

  5. Maak met de bolle kant van een lepel een kuiltje in het eiwithoopje. Bak 4 à 5 min in de oven op 150°C.

  6. Neem de gebakken eiwithoopjes uit de oven en leg de dooier in het kuiltje. Bak nog 2 min in de oven op 150°C.

  7. Bak de spinazie kort aan in olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Bak de sneetjes pancetta krokant in een pan.

  9. Snij de bagel doormidden en toast in de toaster.

  10. Besmeer de warme bagel met boter en leg er een cloud egg op. Kruid met peper.

  11. Serveer met de gebakken spinazie, pancetta en tomaatjes.