Bagel met eggs benedict en paddenstoelen

Bagel met eggs benedict en paddenstoelen

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de bagels af.

  2. Breng een pot water aan de kook. Kook de eieren 5 min. Laat schrikken en afkoelen in ijswater.

  3. Pel de eieren.

  4. Klaar de boter. Smelt daarvoor de boter op een laag vuur. Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de witte melkdeeltjes naar de bodem zakken. Giet het botervet zonder de witte melkdeeltjes in een kom.

  5. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in stukken. Verwarm een droge grillpan en laat de paddenstoelen erop garen.

  6. Laat in dezelfde warme grillpan de spinazie slinken.

  7. Breng de spinazie en paddenstoelen op smaak met olijfolie, een kneepje citroensap, versgemalen peper en zeezout. Hou warm.

  8. Hollandaisesaus: klop de eidooiers los met water in een sauspan. Plaats op een laag vuur of boven een warmwaterbad en klop de eidooiers tot een gebonden schuim. Voeg de geklaarde boter straalsgewijs toe en blijf voortdurend kloppen. Haal van het vuur en breng op smaak met citroensap, esplettepeper en zeezout.

  9. Snij de bagels doormidden.

  10. Leg op elk bord een bagel. Verdeel de paddenstoelen en spinazie erover. Dek af met de bovenste helft en plaats het zachtgekookte ei in het gaatje.

  11. Giet de hollandaisesaus erover en serveer.