Courgetteburger met maïstapenade

a18b91255b0da6553278befc598ed5e4977da3564280a734a8ba25d140abde5b.jpg

Kooktips

Door de courgettes in zout te laten trekken, verliezen ze vocht en kan je een stevige burger maken.

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rasp de courgette en bestrooi rijkelijk met zout. Laat 10 min trekken.

  2. Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper. Snipper de chilipeper, lenteuitjes, oregano en basilicum grof.

  3. Spoel de courgette af met koud water en leg in het midden van een handdoek. Draai dicht en pers zoveel mogelijk sap uit de courgette.

  4. Mix de courgette met de eieren, havermout, bloem, lente-ui, chilipeper, oregano, basilicum en gemalen kaas in een hakmolen.

  5. Vorm 4 burgers van het mengsel en laat opstijven in de koelkast tot gebruik.

  6. Maïstapenade

    Mix de uitgelekte maïs in een hakmolen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas. Kruid met cayennepeper, zout en wat citroensap.

  7. Bereid de aardappelwedges volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  8. Verwijder het kroontje van de tomaat. Snij de komkommer en tomaat in dunne schijfjes.

  9. Kruid de Griekse yoghurt met zwarte peper, zout en wat citroensap.

  10. Verhit wat zonnebloemolie in een antikleefpan en bak de courgetteburgers aan beide zijden mooi bruin op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Rooster de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster of in de oven.

  12. Beleg de helft van een hamburgerbroodje met rucola, een courgetteburger, een schijfje tomaat en enkele schijfjes komkommer.

  13. Lepel er wat maïspesto over. Dek toe met de bovenste helft van het broodje. Serveer met de aardappelwedges en Griekse yoghurt.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit