Driekoningentaart of ‘la galette des rois’

Driekoningentaart of ‘la galette des rois’

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het 1ste vel bladerdeeg met het onderliggende bakpapier in de ronde bakvorm. Prik het deeg in met een vork.

  2. Meng het amandelpoeder met de suiker, 2 eieren en de zachte boter in een kom.

  3. Giet de mengeling op het bladerdeeg en steek het figuurtje erin weg.

  4. Bedek met het 2de vel bladerdeeg en kleef de randen goed vast.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Snij mooie blaadjes in het deeg.

  7. Splits het 3de ei en klop het geel van het ei los. Wrijf de bovenkant in met losgeklopt eigeel.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 tot 30 min bakken. Check regelmatig of de taart voldoende gebakken is.

  9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

  10. Zet de taart met de kroon op tafel. Wie het stuk met het figuurtje heeft, mag de kroon opzetten.