Rechthoekige driekoningentaart

Rechthoekige driekoningentaart

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. dd70a6577536cb523ef1509bbfd58c623c1978f627ec25aedbce68573e76fcb0.png

    Meng het amandelpoeder met de boter, suiker en 2 eieren tot een glad beslag.

  2. 1aa6592baed5cf842dda4b97a139ff2814c5845d0b50d17537911ee0fbcca43e.png

    Vouw elk vel bladerdeeg tot een rechthoek van 26 x 23 cm door de buitenkanten naar binnen te vouwen.

  3. fefcbb5c0b8fd03e92d1f3601904a7903f13fce26fdeff50ab8d5af721949bcf.png

    Verdeel de frangipanemengeling over 1 vel bladerdeeg. Blijf 2 cm van de rand. Smeer de randen in met water.

  4. 611ad4fff2661714d6f03f3473c02d0fae823830ad3304510fa780d7769ce442.png

    Duw een boon of porseleinen beeldje in het beslag.

  5. 98800d04e8bf88054ea4e9a86fd93828f053f7435deb8e56e8c3602aaf3f2d5d.png

    Bedek met het tweede vel bladerdeeg en duw de randen goed aan. Duw met de achterkant van een mes de rand om de 2 cm wat naar binnen.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. a444208044c3d6364bc76db4e1661f949a7dc8d51470f62dd3e7dabacb16e7cf.png

    Klop de eidooier los met een scheutje melk. Smeer de taart hier mee in.

  8. 0e53b39c1f84b66bc52615a9f4e77f82f2a047fe886f31497958c8963a8e8c60.png

    Snij met de punt van een scherp mes lichte groeven van het midden naar de buitenkant van de taart. Maak een gaatje in het midden van de taart zodat de stoom kan ontsnappen.

  9. Bak 10 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 170°C en laat nog 25 à 30 min bakken.

  10. 4b8f311e31cac82adceb2196a0b9c8d3f876a8718347c9b2c9c1436c586b22b6.png

    Knip een kroon uit papier. Leg op de afgekoelde taart. Bestrooi met poedersuiker. Verwijder het papier en serveer.