Stroopwafels

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg:
-
Roer de melk en gist door elkaar in een kommetje. Laat even staan zodat de gist oplost.
-
Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker, Solo, het ei en het zout. Giet het gistmengsel erbij en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat het deeg 1 u rijzen.
-
Stroopvulling:
-
Doe de ahornsiroop, suiker en roomboter in een pan. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de boter gesmolten. Laat nog even doorkoken. De stroop zal tijdens het afkoelen verder indikken.
-
Maak van het deeg bolletjes van 35 g. Zet het stroopwafelijzer op de hoogste stand.
-
Leg een deegballetje in het midden van het ijzer en sluit het apparaat. Bak ± 2 à 3 min tot de wafel mooi gekleurd is.
-
Haal de wafel uit het ijzer, leg op een snijplank en snij horizontaal doormidden met een scherp mes. Hou de hete stroopwafel eventueel op zijn plaats met een ovenwant.
-
Smeer de hete stroop op een halve wafel en leg de andere helft er weer op. Druk zachtjes aan. Leg op een rooster en laat afkoelen.
-
Herhaal tot alle deeg is opgebruikt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders