Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Roer de melk en gist door elkaar in een kommetje. Laat even staan zodat de gist oplost.

  3. Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker, Solo, het ei en het zout. Giet het gistmengsel erbij en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat het deeg 1 u rijzen.

  4. Stroopvulling:
  5. f8738d714606aa18a8fc9cc27f80c53dfe871baac2b639bb01f1adb916740b2d.jpg

    Doe de ahornsiroop, suiker en roomboter in een pan. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de boter gesmolten. Laat nog even doorkoken. De stroop zal tijdens het afkoelen verder indikken.

  6. f06e550524f64e59f12a76650e1189db90ead3bd4bd4b1050acb5abfa1c1e84c.jpg

    Maak van het deeg bolletjes van 35 g. Zet het stroopwafelijzer op de hoogste stand.

  7. 56cff05988c14298c1a7360e615da4d9f84b084bcdb902848e5f6ce214ff374c.jpg

    Leg een deegballetje in het midden van het ijzer en sluit het apparaat. Bak ± 2 à 3 min tot de wafel mooi gekleurd is.

  8. f3012be404e876ddd366db05dee4bcae087b2dcd50aa0a0278a7fdd5a738c131.jpg f1b71ed082cc2ca8e8a247d9f76fb6130734bcd3433e67cf20a8a544667a22da.jpg

    Haal de wafel uit het ijzer, leg op een snijplank en snij horizontaal doormidden met een scherp mes. Hou de hete stroopwafel eventueel op zijn plaats met een ovenwant.

  9. bc8cd70f7060f1180a087c93e94df39b5d1cfb77b531a7f95e682f119a7b0803.jpg

    Smeer de hete stroop op een halve wafel en leg de andere helft er weer op. Druk zachtjes aan. Leg op een rooster en laat afkoelen.

  10. Herhaal tot alle deeg is opgebruikt.