Fudge met studentenhaver

Fudge met studentenhaver

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de pure chocolade met de boter en het zout in een metalen mengkom en smelt boven een pan met kokend water.

  2. Hak ondertussen de studentenhaver in kleinere stukjes.

  3. Zet het vuur uit als de chocolade gesmolten is. Voeg al roerend de gecondenseerde melk en gehakte noten toe.

  4. Giet het mengsel in een met bakpapier of aluminiumfolie bedekte schaal of bakblik.

  5. Bestrooi de bovenkant met wat losse nootjes.

  6. Smelt de witte chocolade in een schone metalen mengkom boven een pan met kokend water met een klein beetje room en boter.

  7. Giet de witte chocolade over de pure chocoladefudge heen en bestrooi met een extra laagje noten.

  8. Laat de fudge een paar uur in de koelkast of vriezer afkoelen en snij dan met een schoon mes in kleine blokjes.

  9. Tip: als je de overgebleven fudge in blokjes in de diepvriezer bewaart, heb je er zeker nog 2 tot 3 weken plezier van. Als je er kan afblijven natuurlijk!