Havermoutmuffins met studentenhaver

4Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 150 g havermout
  • 1 Spar ei
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 12 cl melk
  • 3 el honing
  • 1 kl bakpoeder
  • 4 el Dorset cereals cranberry, cherry & almond
  • 3 el studentenhaver
  • 1 kl kaneelpoeder
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Maal de havermout tot meel in de blender.
3. Voeg een mespunt zout en het kaneelpoeder bij de havermout.
4. Klop de olie erdoor, voeg het ei toe en roer tot een beslag.
5. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop tot een glad beslag.
6. Roer het bakpoeder erdoor en breng op smaak met honing.
7. Hak de studentenhaver grof en spatel samen met de cereals door het beslag.
8. Plaats de cupjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over 8 cupjes.
9. Bak in 30 min goudbruin en gaar.

< naar recepten