Gazpacho van aardbei

77c7522f6c4582d64e656f96b52d59912aa85e41e026386512bf132c88a99fda.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en ui en hak fijn. Snipper de dragon fijn.

  2. Schil de komkommer en snij in de lengte middendoor. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.

  3. Hou 2 aardbeien apart voor de afwerking. Doe de rest van de aardbeien met de kroontjes er nog aan samen met de komkommer, ui, look, dragon, balsamicoazijn en olijfolie in een kom. Prak alles grof met een vork of pureestamper.

  4. Dek de schaal af en zet 2 à 3 u koel zodat de smaken zich vermengen.

  5. Pureer de mengeling daarna in de blender tot een soep.

  6. Giet de soep door een puntzeef in een kom; duw met een lepel zo veel mogelijk puree door de zeef.

  7. Roer het tomatensap door de soep en kruid met peper en zout. Zet opnieuw koel voor minstens 30 min.

  8. Snij de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en de lomo in fijne reepjes.

  9. Verdeel de soep over gekoelde kommen garneer met reepjes lomo en stukjes aardbei.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit