Gegrilde steak fajita

e0e234f07dca65485947a2437cb4471f0fad7d2aefc52cd6186d4dccf7dbee1c.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Pico de gallo salsa: snij de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  3. Snij de chilipeper in de lengte middendoor, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne stukjes.

  4. Meng de ingrediënten voor de pico de gallo en zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  5. Guacamole: schil de avocado's, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees met een vork. Schep de spice mix erdoor, leg de avocadopitten erin en dek af met plasticfolie tot gebruik.

  6. Pel de rode uien en snij in partjes.

  7. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in brede repen.

  8. Doe de paprika’s samen met de uien in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met fajitakruiden en hussel door elkaar.

  9. Plaats in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om tot ze gaar zijn.

  10. Bestrijk de rosbief met olijfolie en bestrooi met fajitakruiden.

  11. Verhit een grillpan en gril het vlees aan alle zijden. Leg in een ovenschaal en plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven op 225°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog 10 à 15 minuten staan.

  12. Haal het vlees uit de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voor je het in plakjes snijdt.

  13. Verpak de bloemtortilla’s in aluminiumfolie en laat ze doorwarmen in de oven.

  14. Haal de pitten uit de guacamole en versier met korianderblaadjes.

  15. Serveer de steakfajita met guacamole, pico de gallo, jalapeñopepers, bloemtortilla’s en paprikamix.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit