Eieren , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter in een pan en klop de suiker onder de boter. Voeg het vanilleextract, de aardbeienjam en de yoghurt toe. Meng alles goed.
-
Klop de eieren los in het mengsel. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een cakebeslag.
-
Vet 2 ronde bakvormen in met zachte boter. Verdeel het beslag over de vormen.
-
Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 1 u.
-
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
-
Ontvorm de cake en snij doormidden. Zo krijg je 4 lagen cake.
-
Hou 10 à 12 aardbeien apart.
-
Snij bij de rest van de aardbeien het kroontje eraf. Snij de aardbeien doormidden en laat 15 min marineren in de witte balsamicoazijn.
-
Klop de mascarpone los met de yoghurt en 4 el bloemsuiker. Hak de pistachenoten fijn.
-
Bestrijk de 4 lagen cake met de mascarponecrème.
-
Verdeel de gemarineerde aardbeien tussen de lagen en plaats de lagen op elkaar.
-
Werk de bovenkant van de taart af met de aardbeien met kroontje, fijngehakte pistachenoten en een paar blaadjes munt.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven