Gestoomde, gevulde Chinese koolrolletjes

d373b57dd92d5897757342f68b238ac28dcd91b46e7ebc92e1c8eba1426a016c.jpg

Allergenen

Eieren, sesamzaad, sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de gember en snij in stukjes.

  2. Snij de lente-ui in stukjes.

  3. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou opzij.

  4. Snij de stengels, samen met de rest van de korianderbosjes, grof. Doe, samen met de lente-ui en gember, in een hakmolentje. Mix tot een fijne pasta.

  5. Verwijder de steeltjes van de shiitake en hak de hoedjes fijn.

  6. Klop de eieren los.

  7. Meng het gehakt in een grote kom samen met de korianderpasta, shiitake, eieren, sherry, sojasaus, suiker en sesamolie tot een vaste bal. Plaats minstens 30 min in de koelkast.

  8. Snij de 16 grootste bladeren van de kool los en snij het harde, witte gedeelte eruit.

  9. Breng een pot gezouten water aan de kook. Blancheer de bladeren in porties 2 à 3 min. Laat schrikken onder koud water.

  10. Bak een el vleesvulling in olie, om te proeven of de smaken juist zitten. Voeg indien nodig meer sojasaus toe.

  11. Maak 16 worstjes van de vleesvulling en leg elk worstje op een koolblad. Rol op en vouw intussen de zijkanten naar binnen.

  12. Leg ze in het mandje van de snelkookpan.

  13. Schenk de gevogeltefond, samen met de sojasaus en sherry, in de pot en strooi de suiker erover.

  14. Breng de pan onder drukstand 1 en kook het gerecht 10 min.

  15. Ontdoe de pan van de druk en open.

  16. Neem het mandje met koolbladeren uit de pan en hou warm.

  17. Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken.

  18. Lepel het kookvocht over de koolrolletjes en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit