Giglio all’amatriciana (Giglio met tomatensaus, spek en salami)

4b0ca462f048d54bfe6a98270c542d33743551c4d40aa822c298c6d4f720065d.jpg

Allergenen

Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper in halve ringen.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  3. Snij het zwoerd van het spek. Snij het spek in blokjes en snij de salami fijn.

  4. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak het spek en de salami.

  5. Voeg de ui en chilipeper toe en bak glazig.

  6. Blus met de wijn en laat droog koken.

  7. Bevochtig met de gepelde tomaten en breek ze stuk met een vork.

  8. Laat 30 min sudderen op een zacht vuur zonder deksel.

  9. Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente.

  10. Voeg wat pastakookvocht toe aan de saus om deze smeuïg te maken.

  11. Schep de pasta rechtstreeks uit het pastakookvocht bij de saus en laat nog even sudderen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  12. Werk af met pecorino en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................