Gratin van sintjakobsvruchten met scampi’s en asperges

d75f2761ddfe6431880ec9d080528051ad9d1c64d91fcf8f2ff1afc2a58b3dcb.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten, kokend water. Laat ze uitlekken en snij in stukken van 5 cm.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sintjakobsvruchten en scampi’s gedurende ± 1 min.

  3. Besprenkel met de Pineau des Charentes en laat even meekoken. (*)

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Voeg de aspergestukjes en zure room toe aan de pan. Kruid met peper en zout.

  6. Meng alles goed. Verdeel alles per persoon over kleine ovenschaaltjes.

  7. Meng de Parmezaanse kaas met het paneermeel.

  8. Strooi dit mengsel over de inhoud van de ovenschaaltjes.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 10 min bakken.

  10. Serveer warm.(*) Je kan de Pineau des Charentes ook vervangen door cognac en dan de saus kort flamberen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit