Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in kleine blokjes. Snij de groene bladselder fijn. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

  2. Snij de selderstengels in fijne plakjes. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Verhit een scheut olie in een grote kookpot en bak de vleesblokjes goudbruin aan alle zijden. Voeg de uisnippers toe en roerbak.

  4. Voeg komijn-, gember-, kurkuma en saffraanpoeder toe en schep door het vlees. Laat even doorbakken en overgiet met 2 liter water. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg de linzen, tomatenstukjes, selderstukjes en bladselder toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  5. Laat op een zacht vuurtje verder sudderen tot de linzen bijna gaar zijn. Strooi de risone erover en voeg de gespoelde kikkererwten toe. Laat de risone gaar koken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  6. Werk af met fijngesneden bladpeterselie en koriander en serveer.

  7. Traditioneel wordt harira geserveerd met dadels en hardgekookte eieren.