Heldere kippensoep met pancetta en spinazie

Heldere kippensoep met pancetta en spinazie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui, snij doormidden en snij in halve ringen. Borstel de shiitake schoon en snij in plakjes. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  2. Snij de plakjes pancetta in fijne reepjes. Snij het vel van de kippenbouten los en verwijder.

  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan.

  4. Bak de ui, look en pancetta gedurende 5 minuten. Leg de kippenbouten erbij en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.

  5. Draai het vuur daarna lager en laat in 30 minuten garen.

  6. Schep de kippenbouten en de takjes tijm uit de pot. Voeg de shiitake toe en laat garen. Pluk intussen het vlees van de bouten.

  7. Doe het vlees terug in de soep. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  8. Breng de soep op smaak met peper en zout.