Hutsepot met lamsragout

Hutsepot met lamsragout

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij grof.

  2. Pel de look en plet fijn met een lookpers.

  3. Snij het spek in brede stukken.

  4. Smelt boter in een kookpot met dikke bodem.

  5. Bak de lamsragout aan alle zijden krokant. Bak niet te veel in 1 keer, zodat het mooi krokant kan bakken.

  6. Haal uit de kookpot en bak de lamsmerguez mooi bruin aan alle zijden.

  7. Snij de worst in stukken en bewaar apart.

  8. Roerbak het spek met de uien en de look in de kookpot tot de uien glazig zijn.

  9. Bestrooi met curry- en paprikapoeder.

  10. Voeg de lamsragout weer toe en blus met de kippenbouillon.

  11. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe en laat 1 u afgedekt zachtjes koken.

  12. Snipper de groene kool fijn.

  13. Was de raapjes en snij in 6 parten.

  14. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij het voetje kruislings in.

  15. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  16. Voeg de spruitjes en aardappelen toe en laat afgedekt 15 min koken.

  17. Laat de raapjes, merguez en groene kool nog 10 min mee garen.

  18. Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier.

  19. Kruid met zwarte peper en zout.