Allergenen

Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bitter: voeg alle ingrediënten samen en laat 10 dagen trekken op een koele donkere plaats. Giet door een neteldoek om te zeven en bewaar in een goed afgesloten flesje.

  2. Siroop: snij 8 reepjes spek in fijne stukjes. Breng het water en de suiker tot het kookpunt. Zet van het vuur en voeg het gesneden spek eraan toe. Dek af met plasticfolie en laat 12 uur trekken. Zeef door een neteldoek. Bewaar in de koelkast.

  3. Leg de 4 andere sneetjes ontbijtspek op een bakplaat met bakpapier en laat drogen in de oven op 80°C gedurende ± 2 uur.

  4. Cocktail: neem een jar. Giet vol met ijs en laat koelen. Giet het ijs weg.

  5. Vul de jar met behulp van een jigger met 5 cl whisky, 2 cl siroop van ontbijtspek en 2 druppels bitter. Vul de jar halfvol met crushed ijs en muntblaadjes.

  6. Vul verder aan met Hoegaarden en crushed ijs.

  7. Werk af met nog wat muntblaadjes, een rietje en een plakje gedroogd spek.

  8. Tip: de bitter en de siroop van krokant ontbijtspek maak je best op voorhand. Je kan deze ook meerdere keren gebruiken als je de flesjes in de koelkast bewaart.