Kaastaart met gekaramelliseerde peer

Kaastaart met gekaramelliseerde peer

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de rand als de bodem.

  3. Mix de koekjes fijn in een hakmolentje en meng de gesmolten boter erdoor.

  4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Zet in de koelkast.

  5. Vulling

    Snij de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg uit de peul.

  6. Mix de plattekaas met de eieren, de eidooiers, de suiker en het maïsmeel. Schep de citroenzeste en het vanillemerg erdoor. Giet het mengsel in de springvorm.

  7. Bak 12 min op 250°C. Draai de oven naar 100°C en bak in 2 u gaar.

  8. Laat in de vorm en op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 nacht in de koelkast.

  9. Topping

    Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.

  10. Verwarm de boter en voeg de peren, de speculaaskruiden, de suiker en het citroensap toe. Schep alles door elkaar.

  11. Laat de peren karamelliseren. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  12. Garneer de taart net voor het opdienen met de partjes peer.