Kaastaart met gekaramelliseerde peer

6df261c57cea941db4740fb84828bc1d04928b620c9fa476ed602187f85ec1ec.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de rand als de bodem.

  3. Seizoentjes: 200.0 g Bastognekoekjes 80.0 g gesmolten Spar boter

    Mix de koekjes fijn in een hakmolentje en meng de gesmolten boter erdoor.

  4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Zet in de koelkast.

  5. Vulling

    Seizoentjes: 1.0 gousse vanillepeul

    Snij de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg uit de peul.

  6. Seizoentjes: 750.0 g Campina volle plattekaas 200.0 g blonde kandijsuiker 4.0 Spar eieren 2.0 Spar eidooiers 40.0 g maïsmeel

    Mix de plattekaas met de eieren, de eidooiers, de suiker en het maïsmeel. Schep de citroenzeste en het vanillemerg erdoor. Giet het mengsel in de springvorm.

  7. Bak 12 min op 250°C. Draai de oven naar 100°C en bak in 2 u gaar.

  8. Laat in de vorm en op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 nacht in de koelkast.

  9. Topping

    Seizoentjes: 4.0 Durondeauperen

    Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.

  10. Seizoentjes: 40.0 g gesmolten Spar boter 4.0 Durondeauperen 60.0 g suiker 0.5 kl speculaaskruiden 1.0 el citroensap

    Verwarm de boter en voeg de peren, de speculaaskruiden, de suiker en het citroensap toe. Schep alles door elkaar.

  11. Laat de peren karamelliseren. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  12. Garneer de taart net voor het opdienen met de partjes peer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit