Kalfsblanquette geparfumeerd met Palm Hop Select

Kalfsblanquette geparfumeerd met Palm Hop Select

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de selder en de prei. Snij in grove stukken. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1 cm. Pel de uien en snij in grove stukken.

  2. Schil de krielaardappelen en snij in mooie cocottevorm. Kook gaar in gezouten water.

  3. Breng de kalfsfond en het bier aan de kook. Laat 15 minuten trekken op een zacht vuur.

  4. Schroei het vlees lichtjes aan in een klontje hete boter. Voeg het vlees toe aan de kalfsfond. Voeg de uien, wortelen, prei, selder en kruidentuiltje toe. Laat op een zacht vuur gedurende 1 uur zachtjes garen.

  5. Giet de bouillon af en laat inkoken. Maak een liaison: klop de eidooiers met de room los. Giet een lepel bouillon bij de liaison en meng deze onder de rest van de bouillon. Laat nog even doorwarmen, maar niet meer koken. Voeg de rest van de boter toe en mix. Voeg de saus toe aan de blanquette. Laat nog 10 minuten zachtjes trekken, maar niet meer koken. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer in diepe borden en voeg de krielaardappelen toe.