Kalfsgebraad met broccoli en kaassaus

Kalfsgebraad met broccoli en kaassaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het aan alle zijden in hete boter. Leg het in een ovenschotel en laat het vlees verder garen in een voorverwarmde oven van 100°C. Reken voor

  2. 500 gr vlees ± 30 minuten (*).

  3. Reinig de broccoli en snij in mooie, grote roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet ze af en hou warm. Smelt net voor het opdienen een klontje boter in de pot en warm de broccoliroosjes kort op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Giet de pasta af en giet opnieuw in de kookpot. Voeg de room toe en laat even inkoken. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.

  5. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij in fijne plakjes.

  7. Schik het vlees in het midden op het bord. Verdeel de pasta aan de ene kant van het bord en de broccoliroosjes aan de andere kant.

  8. (*) Reken 1 uur voor 1 kg vlees en 45 minuten voor 750 gr vlees.