Kerstmiscapresesalade

Kerstmiscapresesalade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: pel het teentje look en pluk de basilicumblaadjes. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix tot een smeuïge, geurige pesto. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de verschillende tomaten op verschillende wijzen: in stukjes, schijfjes, kwartjes, helften … Snij de mozzarella in plakjes en vervolgens in blokjes. Kruid met peper en zout.

  3. Maak een kerstkrans met afwisselend tomaten en mozzarella. Verdeel de pesto hier en daar tussen de tomaten. Versier met wat basilicumblaadjes. Snij de paprika in plakjes en schik ook tussen de tomaten.

  4. Meng wat olijfolie met het citroensap. Verdeel deze mengeling over de schotel. Strooi ook wat grof zeezout over de kerstkrans.

  5. Serveer met ciabatta.