Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: breng het water aan de kook. Meng in een kom de bloem met het zout, de olie en het net gekookte water met een lepel tot een deeg.

  2. Laat iets afkoelen en kneed met de hand gedurende 5 à 10 min tot een elastisch deeg dat niet aan je handen kleeft.

  3. Vorm tot een bol, bestrijk met olie en verpak in plastic folie. Laat 30 min rusten.

  4. Vulling: pel de ui en look en doe samen met de peterseliestengels in een hakmolentje. Snipper fijn.

  5. Meng samen met de specerijen door het vlees. Voeg de vleesbouillon beetje bij beetje toe tot een licht vloeibaar mengsel.

  6. Rol het deeg tot een worst en verdeel in 20 gelijke stukjes.

  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot dunne ronde schijfjes van 15 cm doorsnede en leg ze op bakpapier.

  8. Plaats in het midden van een schijfje 1 à 1,5 el vulling.

  9. Maak een beursje door het deeg in accordeonplooitjes boven de vulling samen te drukken.

  10. Hou de khinkali in een hand en draai plooitjes boven de vulling, zodat de deegbuideltjes helemaal dicht zijn.

  11. Breng een ruime pot water aan de kook en laat de deegbuideltjes voorzichtig in het water glijden.

  12. Laat ze, als ze komen bovendrijven, nog 5 min in het kokende water liggen.

  13. Laat uitlekken en serveer onmiddellijk met versgemalen peper.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit