Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes. Snij eerst middendoor en daarna in fijne plakjes.

  2. Snij de komkommer in de lengte middendoor. Verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snij beide helften nog eens door in de lengte en snij de kwarten in plakjes.

  3. Snij de tomaatjes in partjes en de paprika in kleine blokjes.

  4. Verwijder de korsten van het brood en snij in dobbelstenen. Bak ze goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

  6. Doe het citroensap samen met 2 eetlepels olie in een bokaal met schroefdeksel. Kruid met peper en zout en schud krachtig.

  7. Snij de muntblaadjes en bladpeterselie fijn. Schep de groenten en kruiden door elkaar. Maak de salade aan met de dressing. Bestrooi met de zeste en schep de broodkorstjes erdoor. Kruid met versgemalen peper en serveer.