Kip ham preipastei

Kip ham preipastei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei en snij in ringen. Spoel grondig.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Smelt de boter in een pot met dikke bodem. Voeg de spekblokjes en preiringen toe. Fruit ze 5 minuten op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe. Dek de pan af en laat de prei garen.

  4. Roer de bloem erdoor en roerbak 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de melk beetje bij beetje toe. Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook tot je een dikke saus bekomt. Schep de stukjes kip erdoor.

  5. Breng op smaak met peper, zout en mosterd. Giet in een ovenschaal.

  6. Rol het deeg uit en laat de plakjes elkaar iets overlappen tot een dikte van 2 mm. Snij een reep af en druk die op de rand van de vorm. Leg de rest van de deeglap op de ovenschaal en druk het deeg goed aan. Snij het overtollige deeg af en gebruik om versieringen te maken op de bovenkant.

  7. Maak inkepingen in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.

  8. Bestrijk met een losgeklopte eidooier. Bak in 30 à 40 minuten goudbruin.