Knolselder gegratineerd in de oven

836723e7aa0e84c3b271289d6b7dae3dbaad8b290e2f2533080f0afd3bd099c8.jpg

Allergenen

Selder, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenolie: meng 4 el olijfolie met ras el hanout en komijnpoeder.

  2. Was de knolselder en snij de onderkant eraf. Bestrijk de knolselder met de kruidenolie.

  3. Doe de knolselder in een gietijzeren pot met deksel.

  4. Plaats de pot in de oven en bak de knolselder in 1,5 tot 2 u gaar op 190°C.

  5. Hol de knolselder uit maar laat nog een dikke rand aan de knolselder.

  6. Bak de gerookte spekblokjes kort aan in wat olijfolie.

  7. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  8. Prak de knolselderpulp grof en meng met de gebakken spekblokjes, lente-ui en zure room. Kruid met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  9. Vul de uitgeholde knolselder op met het knolseldermengsel en besprenkel met olijfolie.

  10. Gratineer in de oven op 200°C tot goudbruin.

  11. Werk af met wat fijngesneden bieslook.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit