Koffiekoek met pudding en chocolade

8397dffd7f0d548fd4d31f5692598aaacd7db65807e6cb17cb756acc8a3fff20.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de eidooiers in de keukenrobot en voeg de suiker toe. Klop tot een gladde, witte en schuimige massa (= ruban).

  2. Verwarm de melk en voeg het vanillearoma toe.

  3. Roer het puddingpoeder door de ruban en giet er een beetje warme melk bij. Roer los.

  4. Giet de ruban bij de rest van de melk. Laat op het vuur al roerend indikken tot je een stevige pudding krijgt.

  5. Giet in een kom. Dek af tot op de crème met plastic folie. Zet in de koelkast.

  6. Snij de vellen bladerdeeg aan 1 kant recht en plak de vellen stevig tegen elkaar zodat je een groot vel krijgt.

  7. Leg het zodat je boven en onderaan een ronde kant hebt. Snij de zijkanten recht.

  8. Bestrijk het vel met koude vanillepudding en hou boven en onderaan de ronde kanten (10 cm) vrij.

  9. Bestrooi met chocoladedruppels.

  10. Rol het eerste deel zonder pudding strak op en rol dan verder losser op, zodat je een mooie rol krijgt.

  11. Leg de rol 1 u in de diepvries.

  12. Verwarm de oven voor op 180°C.

  13. Snij de rol in plakken van 1,5 cm dik.

  14. Schik op een bakplaat bekleed met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de koeken ermee.

  15. Bak goudbruin en gaar in 25 min.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit