Lamsbout in zoutkorst met zuiderse kruiden en groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de venkel, ui en krielaardappelen in schijven en leg in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.

  2. Bak de lamsbout goudbruin in een pan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Hak de salie, rozemarijn, peterselie, look en oregano fijn en meng er 2 el olijfolie onder.

  4. Leg de aangebakken lamsbout op de groenten en schik de trostomaten erop.

  5. Smeer de lamsbout in met de kruidenolie.

  6. Meng de eieren met de bloem, suiker en grof zeezout. (*)

  7. Bedek de lamsbout en de groenten met deze zoutmengeling. Zorg ervoor dat de schotel volledig bedekt is.

  8. Bak 1 u 15 min in de oven op 180°C.

  9. Breek de zoutkorst los en haal van de lamsbout.

  10. Snij het vlees in plakjes en serveer met de groenten en aardappelen.(*) Je kan op het einde een beetje water toevoegen aan de zoutmengeling om die beter te doen kleven.