Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti

Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en pastinaak. Snij de wortelen in 5 cm lange stukken en vervolgens in de lengte in Snij de pastinaak in even grote stukken als de wortel.

  2. Pel en kneus de tenen look.

  3. Kruid het vlees met peper en zout.

  4. Verhit een scheut koolzaadolie in een pan en bak het vlees rondom bruin.

  5. Voeg de wortel, pastinaak en look toe en laat licht kleuren. Bestrooi alles met bloem, schep door elkaar en overgiet met de fond. Breng aan de kook en laat 10 min pruttelen.

  6. Verwarm de oven voor op 150°C.

  7. Schep alles in een ovenschaal.

  8. Smelt 60 g boter en schep samen met 25 g wasabi (of naar smaak) door de geraspte knolselder.

  9. Verdeel een dikke laag knolselder over de schotel. Laat in 1,5 à 2 u garen (afhankelijk van de dikte van het vlees).