Langzaam gegaard varkensvlees met cider, salie en aardappel

Langzaam gegaard varkensvlees met cider, salie en aardappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de prei schoon en snij het witte en lichtgroene gedeelte in brede ringen.

  2. Plet de tenen look.

  3. Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren kookpot en bak het vlees in porties goudbruin. Haal uit de pot.

  4. Giet een scheut olijfolie in de pot samen met een klontje boter en bak hierin ½ van de preiringen zacht. Kruid met zout. Voeg de look toe, roerbak en bestrooi met 3 el bloem.

  5. Roer flink door en giet de cider beetje bij beetje in de pot onder voortdurend losroeren van het aanbaksel. Voeg de fond, het vlees en de laurierblaadjes toe en laat op een zacht vuur inkoken zonder deksel tot . Het mag niet te vochtig zijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Snipper de salie en peterselieblaadjes fijn en schep samen met de rest van de prei door de stoofpot. Overgiet met room en kruid royaal met peper en zout.

  8. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in plakjes van 2 mm. Blancheer kort in kokend water, laat uitlekken en schik in cirkels op de stoofpot. Leg er stukjes boter op en bak goudbruin en gaar in de oven in ± 1 u.

  9. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.