Lentegroentesalade met gepocheerde zalm

Lentegroentesalade met gepocheerde zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was en droog de verschillende groenten.

  2. Snij de komkommer met behulp van een dunschiller in lange linten.

  3. Snij de radijsjes in kwartjes.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne schuine ringetjes.

  5. Pluk de pluimpjes dille van de takjes.

  6. Blancheer de erwtjes kort in licht gezouten water. Laat daarna schrikken in koud water.

  7. Schep de salade-ingrediënten op een mooie schaal.

  8. Mierikswortelsaus: snij de komkommer in de lengte doormidden, schraap met een koffielepel de pitjes eruit en rasp het vruchtvlees grof.

  9. Knijp het overtollige vocht eruit en doe samen met de zure room, 1 koffielepel mierikswortelpasta en dille in de blender en mix. Breng verder op smaak met mierikswortelpasta, peper en zout.

  10. Snij de citroen in plakjes.

  11. Breng een pan water aan de kook en pocheer de stukken zalm hierin gedurende 6 minuten. Haal uit het water met behulp van een schuimspaan en laat uitlekken.

  12. Schik de zalm op een voorverwarmde schotel. Werk af met plakjes citroen, lente-uiringetjes en plukjes dille.