Milanees kalfslapje

47fcb6c4e2c5b8f4933fb69ee64b1ee8af612e103cee12191fb5065222d3780e.jpg

Allergenen

Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. be691e521d3bb8317f33273c96071e550bd4df21d4f07d676ba890f5868dd529.jpg

    Snij de aubergine in de lengte in plakken. Leg ze open op een bord en bedek met een laag zout. Laat een 30-tal min staan om het vocht uit de aubergines te onttrekken.

  2. e04058c41a215a51705a8621614f0356320839c904c97fb3f7816bf6503d5979.jpg

    Verwijder het zout en dep de aubergineschijfjes goed droog.

  3. 65eab5748a920627cedd81ce0576b8f316a3b1f2de1d6d065fa731a06c551ce4.jpg

    Haal de plakjes aubergine door de bloem en leg op een bord.

  4. 2c7e15594aedda8991ef274a9d41559d6053beb4952ca57e9ba26c8a67e08dee.jpg

    Bak de kalfslapjes in een bodempje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. 6eeb5dce599693e5c8c023b43dbf06a2163c2e3798e080b2c33e66eb17994ef5.jpg

    Bak de aubergineplakjes in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. d87c89748dd737aeaceb805986c138a92f1b6cdb287b97aae6524a9f3199e59d.jpg

    Giet ½ van de passata in een ovenschotel. Leg de kalfslapjes erin.

  7. f4a69e79ad6c78374ec17e2a88f02cabb3242cef01e5be2aabc85822f1fa7aed.png

    Snij de mozzarella in plakjes en schik op het vlees.

  8. Bedek met een royale laag geraspte grana padano.

  9. b333c1d47cfe0e7eb387a1bf0a1cc3fe9e49b7f4145b692d5b1867a721dee607.jpg

    Overgiet met wat saus en bedek met de gebakken plakjes aubergine.

  10. 129e57b8875e652d1527c1655bec26d62741841790acee2a8dbfade1fafdbbe1.jpg

    Giet de rest van de passata erover. Verdeel de rest van de grana padano er rijkelijk over.

  11. Verwarm de oven voor op 180°C.

  12. e6ccf8fdd806fda5cfc3a33c06af07ac4a7cf41508081c73e1bca67c30cb110b.jpg

    Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min, tot je een mooi krokant korstje krijgt.

  13. Kook ondertussen de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.

  14. Leg het kalfslapje op het bord en schik de pasta ernaast. Werk af met de saus en nog wat geraspte grana padano op de pasta.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit