Mosselen met pastis en venkel

Mosselen met pastis en venkel

Allergenen

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de venkel in stukjes. Hou het venkelgroen bij.

  2. Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water, tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt ± 5 min in koud water liggen.

  3. Laat een klontje boter smelten in een ruime pot. Doe de mosselgroenten en venkel in de pot en stoof de groenten aan.

  4. Voeg de mosselen met aanhangend vocht toe en kruid royaal met versgemalen peper. Voeg enkele takjes dragon en dille toe.

  5. Besprenkel met een scheutje van de pastis en wat water en dek de pot af.

  6. Zet op een hoog vuur en laat koken. Schud regelmatig op en zet terug op het vuur.

  7. Draai het vuur uit zodra de mosselschelpen open zijn. Giet het vocht af en bewaar.

  8. Zet de afgedekte pot terug op een hoog vuur. Warm de rest van de pastis op in een klein pannetje, giet over de mosselen en flambeer.

  9. Laat er een klontje boter over smelten en voeg het vocht terug toe. Werk af met plukjes verse dille en dragon en serveer.