Oosterse groentewok met noedels

Oosterse groentewok met noedels

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kopjes van de groene asperges en hou ze apart. Snij de aspergestelen in stukjes.

  2. Halveer de tomaatjes.

  3. Snij de peultjes en maïskolfjes in de lengte in 2.

  4. Schil de wortelen en snij ze in schuine plakjes.

  5. Snij de paddenstoelen in plakjes en paksoi in reepjes.

  6. Pluk de blaadjes van de koriander los en hou apart. Snij de koriandersteeltjes fijn.

  7. Snij de lente-ui in flinterdunne schuine plakjes voor de afwerking.

  8. Verhit de wok op een matig hoog vuur en voeg een scheut arachideolie toe. Roerbak de peultjes en sugarsnaps, voeg de wortelplakjes toe en roerbak.

  9. Voeg de aspergesteeltjes en shiitake toe en roerbak enkele minuten.

  10. Doe de kastanjechampignons, koriandersteeltjes en paksoi erbij en schep voortdurend om.

  11. Schep de groenten uit de wok en zet opzij.

  12. Roerbak de looksnippers in 1 el olie en voeg de groene curry toe. Laat even bakken, voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.

  13. Gaar de woknoedels erin en schep de beetgare groenten, aspergepunten en tomaatjes erdoor. Laat 3 min verder garen.

  14. Kruid met zout en pilpili. Bestrooi met sojascheuten en corianderblaadjes. Werk af met takjes koriander, chilipeper, lente-ui en zeste van limoen. Serveer met partjes limoen.