Ovenpannetje met sint-jakobsnoten en mascarpone

162f9bb1ade5240666b62092daee50ddccd15fae7872c99c0f00ce9fdaf2ed39.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  2. Laat de krab uitlekken en trek het krabvlees in stukjes.

  3. Hou 4 takjes basilicum opzij en snipper de andere fijn.

  4. Pel de sjalot en snipper fijn.

  5. Verhit de olijfolie en bak de sjalotsnippers al roerend.

  6. Kruid de sint-jakobsvruchten goed met versgemalen peper. Voeg de sint-jakobsvruchten toe aan de sjalotsnippers en bak 1 min.

  7. Haal de sint-jakobsvruchten uit de pan en voeg de tomatenpuree, cognac, tijm en oregano toe. Roer om en laat zachtjes pruttelen. Laat het vocht voor ½ inkoken.

  8. Schep de mascarpone en room onder het ingekookte vocht. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en voeg de fijngesnipperde basilicum toe.

  9. Verdeel de tomatenblokjes en krab op de bodem van de ovenschoteltjes. Schik er 3 sint-jakobsvruchten op. Overgiet met een laagje mascarponesaus. Bedek met de gruyèrekaas.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 15 min.

  12. Werk af met een takje verse basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit