Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Week de gelatine in koud water.
-
Pel de sjalotten en look en snipper fijn.
-
Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij in stukjes. Hou de kopjes apart.
-
Smelt de geklaarde boter in een pan. Wentel de aspergestukjes erdoor. Laat op een zacht vuur 5 min bakken. Blus met de room en melk en breng aan de kook. Laat koken tot de asperges zacht zijn.
-
Pureer met een staafmixer fijn en giet door een fijne zeef.
-
Roer de uitgeknepen gelatine, de geitenkaas en de honing er met een klopper door. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.
-
Giet in glaasjes en laat 1 u opstijven in de koelkast.
-
Blancheer de aspergekopjes 30 sec in kokend, gezouten water.
-
Schaaf de venkel flinterdun met een mandoline. Hou eventueel wat venkelgroen apart.
-
Pel de sinaasappel met een mes en snij de partjes tussen de vliezen uit (= peler à vif). Snij de partjes in 4 kleinere stukjes. Snipper de bieslook fijn.
-
Haal de panna cotta 15 min voor het serveren uit de koelkast.
-
Werk af met enkele sinaasappelpartjes, de geschaafde venkel, wat venkelgroen, de aspergekopjes en de bieslook. Kruid met zwarte peper.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven