Panna cotta van karnemelk met dulce de lechesaus

Panna cotta van karnemelk met dulce de lechesaus

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dulce de leche

    Zet het blik gecondenseerde melk in een kookpot onder water.

  2. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 3 u rustig koken. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan. Voeg indien nodig extra water toe. Haal het blik na kooktijd uit het water en laat afkoelen.

  3. Week de gelatine in koud water.

  4. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit.

  5. Verwarm 300 ml room met de karnemelk, de vanillestok en het -merg, de vanillesuiker en de zeste van limoen al roerend tot de suiker is opgelost.

  6. Haal van het vuur, verwijder de vanillestok en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.

  7. Giet de panna cotta in vormpjes en zet in de koelkast om op te stijven.

  8. Verwarm de overige room met 200 g van de gekaramelliseerde gecondenseerde melk (= dulce de leche) en roer tot een gladde saus.

  9. Vul een kom met heet water. Dop de vormpjes met panna cotta kort in het warme water en keer ze om op een dessertbord.

  10. Werk af met dulce de lechesaus, verkruimel de Bastognekoekjes erover en voeg enkele frambozen toe.