Pavlova met peren, chocolade en passievruchten

Pavlova met peren, chocolade en passievruchten

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de chocolade in de frigo.

  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij elke peer in de lengte in acht stukken.

  3. Suikersiroop: doe 200 g suiker en ½ l water in een pan en breng aan de kook. Laat net zo lang koken tot de suiker opgelost is. Voeg 2 el likeur en het citroensap toe aan de suikersiroop.

  4. Laat de peren ± 10 min in het suikerwater op een zacht vuur pocheren.

  5. Haal de peren uit de suikersiroop. Laat uitlekken en afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Klop de eiwitten met het snuifje zout stijf met behulp van een keukenrobot.

  8. Voeg de fijne suiker beetje bij beetje toe en klop tot een mooie meringue.

  9. Meng de maïzena en witte wijnazijn onder de meringue.

  10. Teken drie gelijke cirkels op een vel bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de cirkels.

  11. Draai het bakpapier om en leg op de bakplaat. Kleef het vast met een toefje meringue.

  12. Verdeel de meringue over de drie cirkels.

  13. Plaats de bakplaat in de oven en verminder de temperatuur onmiddellijk naar 150°C.

  14. Bak de pavlova’s ± 1 uur.

  15. Laat de pavlova’s afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.

  16. Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker.

  17. Verdeel de slagroom over de drie afgekoelde pavlova’s.

  18. Snij de passievruchten middendoor. Haal de pitjes en het sap uit de zes passievruchten. Hou twee passievruchten apart.

  19. Leg de peren en het sap en de pitten van de passievruchten op de slagroom.

  20. Rasp de chocolade over het fruit.

  21. Plaats de drie afgewerkte pavlova’s op elkaar tot een taart. Werk af met vier halve passievruchten.