Pita met gehaktballetjes met mozzarella en bloemkoolcouscous

Pita met gehaktballetjes met mozzarella en bloemkoolcouscous

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de rode ui en snipper fijn. Pluk de peterselie en koriander en snipper beide afzonderlijk fijn.

  2. Meng het gehakt met het ei, de gesnipperde rode ui, peterselie en paneermeel tot een homogeen mengsel.

  3. Rasp de bloemkool fijn. Zo krijg je een structuur zoals fijne couscous. Snij de komkommer in fijne blokjes.

  4. Dressing: mix de helft van de rucola, koriander, citroensap en een scheutje olijfolie tot een gladde emulsie. Kruid af met peper en zout.

  5. Snij de mozzarella in kleine stukjes. Neem een klein beetje van het gehakt, duw de mozzarella erin en vorm tot een mooi balletje. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak in de oven op 180°C tot ze gaar zijn.

  6. Bak de pitabroodjes tot ze krokant zijn.

  7. Meng de bloemkoolcouscous en komkommerblokjes met de dressing.

  8. Vul de opengesneden pitabroodjes met wat rucola, bloemkoolcouscoussalade en twee gehaktballetjes.