Pittige chimichurrimarinade met steak en aardappel in de schil

0c3d9bef1a91a2a7d19458d9612a57c2089fd488a03a58092581854b6b76bb4c.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: pel de sjalot en snij fijn. Reinig de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snij in kleine blokjes. Pel de look en snij in stukken. Stamp de look, peterselie, oregano en chilipepertje fijn in een vijzel.

  2. Meng de arachideolie met de witte wijnazijn, bruine suiker, fijngesneden sjalot en paprika’s en geplette look, chilipeper en kruiden.

  3. Marineer de steaks en zet een nachtje in de koelkast. Zo kan de marinade goed in het vlees trekken.

  4. Spoel ’s anderendaags de aardappelen. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal op een laag zeezout. Laat ze op 160°C garen gedurende 1 uur.

  5. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en uit de marinade. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.

  6. Gril het vlees.

  7. Snij het vlees in fijne plakjes en schik op het bord. Serveer de gepofte aardappel en chimichurrimarinade erbij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit