Pittige mozzarellaspiraaltjes

Pittige mozzarellaspiraaltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vulling: hak de munt grof. Pel de look en snij de chilipeper met zaadjes in stukken.

  2. Doe samen met het zout in het hakmolentje en mix tot een vochtig zout.

  3. Trek de kaas in stukjes.

  4. Breng de melk aan de kook in een sauspan en voeg de kaas toe. Roer met een houten lepel, tot de kaas gaat smelten in ± 3 min.

  5. Schep de kaas met een schuimspaan uit de melk en leg op een snijplank in een rechthoek. Druk plat met je hand.

  6. Bestrijk met het pittige muntzout en rol de kaas voorzichtig op.

  7. Snij de kaasrol in plakjes en schik op een serveerschotel.

  8. Roer de ricotta door de overgebleven melk in de sauspan en laat even inkoken.

  9. Breng op smaak met pittig muntzout en schenk over de kaasspiraaltjes.